NRG
NRG

Opdracht: Projectmanagement en Project Engineering voor Business Unit Nuclear Operations binnen NRG

Expertise: proces en techniek
Branche: Nucleair

De Nuclear Research and Consultancy Group (NRG) verricht onderzoek voor een heel scala aan nucleaire toepassingen, zoals moderne technieken voor energieopwekking of inspectiemethoden in de olie- en gas sector. Het bedrijf is wereldwijd bekend om de productie van medische isotopen, die worden geproduceerd met behulp van de kernreactor ‘Petten’ (die eigenlijk de High Flux Reactor, HFR, heet).

Medische isotopen zijn cruciaal bij onderzoek naar- en de behandeling van kanker en andere ernstige aandoeningen. In Nederland gaat het jaarlijks om 400.000 diagnostische scans en meer dan 4.000 behandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van medische isotopen. Wereldwijd worden dagelijks meer dan 30.000 mensen geholpen met isotopen vanuit Petten.

MareVisie heeft ervaring binnen de nucleaire sector en kent daarom het belang van deze sector en de toepassingen van haar producten. Wij dragen bij aan diverse verandertrajecten binnen NRG, het bedrijf dat de kernreactor in Petten exploiteert en onder de lijfspreuk ‘Advancing Nuclear Medicine’ in zo’n 30% van de wereldwijde vraag aan medische isotopen voorziet. Bij onze bijdrage aan NRG staan veiligheid, procesoptimalisatie en nieuwe ontwikkelingen centraal. Hieronder vallen ook het uitwerken, voorbereiden en implementeren van technische modificaties aan installaties met de daarbij behorende documentatie.

In de nucleaire sector combineert MareVisie project- en verandermanagement onder andere met specialistische kennis op het gebied van (nucleaire) technologie en -regelgeving

“Marevisie kent de sector waarin NRG opereert en is daardoor in staat deskundige mensen aan ons te leveren. Hun enthousiaste, professionele mensen werken samen met ons aan mooie resultaten.”

Manager Projectbureau, Business Unit Nuclear Operations – NRG