Delmic


Opdracht: Projectmanagement van de ontwikkeling en productie van een nieuwe microscoop.

Expertise:
Techniek
Branche: High-tech

MareVisie ondersteunt bedrijven in de high-tech industrie, om projectmatige (product)ontwikkeling op gecontroleerde wijze tot een succesvol einde te brengen. Wij combineren onze kennis technische kennis en onze projectmanagement expertise om de brug te slaan van(academisch) onderzoek naar de ontwikkeling van het gewenst product.

Delmic is een hightech bedrijf gevestigd in Delft, dat correlatieve licht- en elektronenmicroscopie oplossingen produceert. Hierbij innoveren zij continu om klanten geïntegreerde systemen te bieden die superieure prestaties en gebruikersvriendelijkheid bieden.

Het project heeft als doel om een geavanceerde microscoop te ontwikkelen, die met name onderscheidend is op het gebied van verwerkingssnelheid. De ontwikkeling vindt plaats binnen een consortium van vier partijen: ThermoFisher Scientific, Technolution, de TU Delft en Delmic. Uitdaging van dit project is om de samenhang en afhankelijkheden te blijven overzien, in een situatie waarbij vier partijen voor een groot deel zelfstandig werken aan proces-, IT en mechanical engineering. Met de inzet van MareVisie is er projectmanagement expertise binnen het bedrijf aangetrokken, en is er een professionele projectorganisatie en -aanpak  ingericht. MareVisie houdt er goed zicht op wat de verschillende stakeholders nodig hebben, waardoor o.a. rapportages aansluiten bij hetgeen we zoeken, aldus Delmic.

“ De projectmanagers van MareVisie denken inhoudelijk mee. Hierdoor worden veel processen die door het ontwikkelteam snel vergeten worden – maar die wel cruciaal zijn – goed in de gaten gehouden en ingericht. Door de inzet van MareVisie hebben wij ons als team kunnen focussen op waar wij goed in zijn”.

CEO Delmic, Sander den Hoedt