Programma management

Programma management wordt door MareVisie ingezet als meerdere projecten tot één resultaat moeten leiden. Wij helpen bij het opzetten van een programma of bij het uitvoeren van een programma dat al gedefinieerd is.

Als er meerdere projecten nodig zijn die in samenhang tot één resultaat moeten leiden, dan is de uitdaging alleen nog maar groter. We spreken dan van programma management. Door in de opstartfase van een programma voldoende tijd en aandacht te geven aan de inrichting en organisatie leg je een goed fundament. Daarbij komen verschillende aspecten aan de orde: Wat is het beoogde resultaat van het programma? In welke projecten moet dit het programma onderverdeeld worden, en hoe sluiten deze op elkaar aan? En welke sleutelspelers van de organisatie gaan een bijdrage leveren en in welke rol? MareVisie heeft een scherp oog voor deze zaken.

Heeft u verschillende projecten lopen, maar deze worden nog niet als een portfolio beheerd. Dan kunt u gebruik maken van onze Portfolio Analyse, u krijgt dan meteen inzicht in uw projecten.

Ook kijken wij naar de omgeving waarbinnen het programma wordt uitgevoerd. Het managen van een programma vraagt namelijk veel van een organisatie: er wordt beslag gelegd op (vaak drukbezette) collega’s en de belangen zijn hoog. Hierdoor kan mismatch in verwachtingen ontstaan. Met gedegen programmamanagement wordt dit voorkomen.

Mocht u onverhoopt geconfronteerd worden met een vastgelopen programma, dan kunt ook bij ons terecht. Met gebruikmaking van enkele van onze tools zorgen we dat u inzicht krijgt in waar de schoen wringt. Een programma manager van MareVisie kan daarna de draad weer oppakken. Een programmamanager van MareVisie kan het programma zodanig inrichten dat het tot een succesvol resultaat leidt.

QuickWin

QuickWin
programma management

Portfolio Analyse

U heeft verschillende projecten lopen, maar deze worden nog niet als een portfolio beheerd. Doet uw organisatie de juiste projecten, en lopen er niet teveel projecten tegelijk?

2.750 EUR ex. BTW

  • Intakegesprek
  • Workshop van ½ dag
  • Interviews met belanghebbenden
  • Oplevering portfolio overzicht en dashboard.

U beschikt over een portfolio overzicht van uw projecten, inclusief dashboard met relevante informatie, en een proces om deze te beheren.

Wat kan MareVisie voor u betekenen?

Door MareVisie het programmamanagement van uw programma te laten uitvoeren, investeert u in projectsucces.

Want goed programmamanagement voorkomt het vastlopen van een programma of vertragingen wat resulteert in een beter projectresultaten, meer controle in uw organisatie en gemotiveerde collega’s. Geen bedrijf en geen programma zijn hetzelfde.

Wij hebben expertise in ICT, processen en techniek in diverse branches. We bespreken dus graag met u waar wij van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Heeft u hulp nodig ter voorkoming van vertragingen of bent u op zoek naar assistentie? De programmamanagers van Marevisie staan voor u klaar.

Wij horen graag van u!

Benieuwd naar onze andere QuickWins? Vind ze hier!

Deze bedrijven gingen u voor