Portfolio management

 Portfolio management is relevant voor organisaties met een continue stroom van projecten. Projecten die voor een substantieel deel beslag leggen op het budget en de resources van de onderneming. De resources zijn veelal ook nodig om de dagelijkse operatie te blijven bedienen. Zonder een goede afstemming over prioriteiten, deadlines, beschikbaar budget en requirements loopt dat op een gegeven moment vast.

MareVisie richt portfolio management in als een proces binnen een operating model. Elk initiatief volgt dezelfde route en gaat na een positief besluit over in een project of wordt niet/later opgestart. Wij implementeren portfolio management als bedrijven meer grip willen op de ‘projecten pijplijn’. En zij niet meer geconfronteerd willen worden met last-minute initiatieven die onder druk er ’tussendoor’ moeten. Lifecycle management, op basis van business cases, beschikbare kritische resources, value management en een portfolio rapportage zijn de ingrediënten van goed management.

Portfolio management brengt in kaart welke projecten de belangrijkste bijdrage leveren. En stelt het management in staat om op basis daarvan keuzes te maken.

Bent u geïnteresseerd geraakt in wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan hieronder vrijblijvend contact met ons op. Wij praten er graag verder over met u.

QuickWin

QuickWin

Portfolio Analyse

U heeft verschillende projecten lopen, maar deze worden nog niet als een portfolio beheerd. Doet uw organisatie de juiste projecten, en lopen er niet teveel projecten tegelijk?

2.750 EUR ex. BTW

  • Intakegesprek
  • Workshop van ½ dag
  • Interviews met belanghebbenden
  • Oplevering portfolio overzicht en dashboard.

U beschikt over een portfolio overzicht van uw projecten, inclusief dashboard met relevante informatie, en een proces om deze te beheren.

Portfolio management brengt in kaart welke projecten de belangrijkste bijdrage leveren.

En stelt het management in staat om op basis daarvan keuzes te maken. MareVisie kan uw organisatie ondersteunen bij de inrichting of professionalisering van portfolio management.

Daarbij is het mogelijk dat MareVisie een portfolio analyse uitvoert of het portfolio management tijdelijk op zich neemt.

Wij horen graag van u!

Benieuwd naar onze andere QuickWins? Vind ze hier!

Deze bedrijven gingen u voor