Projectmanagement

Projectmanagement is het beheersen van projecten. Het is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden. Het doel van projectmanagement is ervoor zorgen dat alle projecten in een organisatie succesvol worden uitgevoerd, waardoor uw organisatie efficiënter wordt en daardoor sneller en met hogere kwaliteit uw doelstellingen kunt bereiken. 

MareVisie helpt bedrijven om de strategie te ontwikkelen, de projecten te definiëren en uit te voeren. Wij leveren de kennis en specialisten om een project succesvol te beheersen en ondersteunen uw bedrijf de doelstellingen te realiseren.  

Wat kan MareVisie voor u betekenen?
Wij leveren ervaren project- en programmamanagers en projectsupport. Ook toetsen wij projecten en programma’s aan uw bedrijfsstrategie. Verder helpen wij bij het implementeren van portfolio management, uitwerken van een projectmanagement strategie en het aansturen van het projecten bureau of een CIO-office. Bovendien kan MareVisie specialisten leveren op het gebied van testmanagement, interface management, data migratie en verander management. Als laatste bieden wij ook opleidingsprogramma’s om het projectmanagement van uw organisatie naar een hoger plan te tillen. 

Kortom MareVisie levert u op het gebied van projectmanagement een passende oplossing en bespreken graag met u waar onze toegevoegde waarde voor u kan liggen. De bedrijven die u voor gingen zijn hieronder vermeld en de projecten die wij uitgevoerd hebben staan vermeld op de webpage Over MareVisie > Portfolio. 

Onze klanten zijn bereidt hun ervaring met MareVisie met u te delen, neem met ons contact op en wij regelen een afspraak.  

Projectmanagement officer (PMO genoemd) wordt veelal ingezet bij grotere projecten en bij klanten die al een interne projectmanager hebben benoemd, die er bijvoorbeeld andere lijnactiviteiten naast heeft. 

Lees meer

Als meerdere projecten tot één resultaat moeten leiden, dan zetten wij programma management in. Een programma kent meerdere fases: wij kunnen helpen bij het opzetten van een programma, of bij het uitvoeren van een programma dat al gedefinieerd is.

Lees meer

De toegevoegde waarde bij een grootschalig project is project support. Onze collega’s hebben een opleiding op WO niveau gevolgd in beta-studies en zijn breed inzetbaar.

Lees meer

Wanneer een organisatie een continu stroom aan projecten heeft is portfolio management een handige tool om overzicht te creëren en in kaart te brengen waar de prioriteiten liggen. 

Lees meer

Ralph van Houdt

Ralph van Houdt

Managing Director

 

Michiel Hoogmoed

Michiel Hoogmoed

Manager Operations

 

Al onze collega’s zijn bekend met verschillende projectmanagement methodes zoals PRINCE2 en Agile. Als er binnen uw organisatie al een projectmanagement methode wordt gebruikt dan sluiten wij ons daarbij aan, en geven we gevraagd en ongevraagd advies.

Daarnaast zijn onze medewerkers hoog opgeleid (WO niveau, het merendeel in beta studies) , proactief en flexibel en zijn zij getraind op het gebied van soft skills (o.a. IPMA en NLP), omdat het realiseren van projecten toch vooral ‘mensenwerk’ is.

Wij denken met u mee en kunnen op tijdelijke basis veel werk uit handen nemen.

Deze bedrijven gingen u voor