Strategie ontwikkeling

Organisaties moeten zich continu aanpassen aan ontwikkelingen in de omgeving. Doen zij dit niet, dan raken zij achterop en verliezen ze concurrentiekracht. Met de inzet van strategie ontwikkeling kan erg tijdig bijgestuurd worden. Want zo helpen wij bedrijven om regelmatig de strategie te toetsen aan de nieuwe trends en de (technologische) ontwikkelingen die een rol spelen.

Met strategie ontwikkeling leveren wij de noodzakelijke ondersteuning om dit op een effectieve manier te doen. Onze onafhankelijke blik is erop gericht zicht te geven in relevante trends. Maar ook om kennis van technologische ontwikkeling en een goed beeld van de organisatie te toetsen. Dit bekijken wij dus samen bij de strategie ontwikkeling. Veelal is het een combinatie van factoren die de noodzaak tot tijdig bijsturen geeft.

De transformatie naar een nieuwe strategie slaagt door een pragmatische en mensgerichte aanpak met oog voor de stakeholders op alle niveaus. Vaak past een organisatie wel de strategie, structuur, processen en systemen aan. Maar is er te weinig aandacht voor het managen van de implementatie en de benodigde ontwikkeling van medewerkers en managers. Medewerkers gaan pas echt mee in een nieuwe strategie of verandering als zij goed weten wat er van hen verwacht wordt. En als zij daarnaast op de juiste manier betrokken zijn en de toegevoegde waarde hiervan ervaren.

Onze experts ondersteunen uw strategie ontwikkeling. Ervaring met strategiemodellen, executie en implementatie wordt daarbij ingezet. Met de ontwikkeling van de strategie is het van belang om aandacht te geven aan draagkracht en uitvoering door de organisatie. Want strategie geeft houvast voor handelen.

Wat wilt u als organisatie bereiken, hoe gaat u verder ontwikkelen, en welke prioriteiten stelt u? Met als belangrijk kernvraag: welk rendement wilt u realiseren en hoe gaan we dit rendement verhogen? Met onze bewezen succesvolle aanpak vertalen wij uw strategie naar KPI’s voor concrete resultaten.

QuickWin

QuickWin
projectmanager

QuickWin duurzaamheid

U overweegt uw organisatie te verduurzamen of projecten duurzaam te starten, maar twijfelt wat hiervan de impact op uw organisatie is en waar te beginnen.

3.500 EUR ex. BTW

  • Intakegesprek
  • Workshop van 2 dagdelen
  • Fundament duurzaamheid en heatchart van projecten en initiatieven

Een uitgewerkte visie, die ontstaan is uit de intrinsieke motivatie van uw organisatie. Die als basis dient voor zowel de externe als interne communicatie. Zo bent u klaar voor een duurzame toekomst.

Projecten of uw organisatie verduurzamen?

In kleine stappen kan MareVisie u helpen bij de verandering en maken we je duurzaamheidvisie hapklaar en inzichtelijk. In twee workshops van een dagdeel, helpen onze collega’s u naar een complete visie voor een duurzame bedrijfsvoering. 

We bespreken dus graag met u waar wij van toegevoegde waarde kunnen zijn. De collega’s van Marevisie staan voor u klaar.

Wij horen graag van u!

Benieuwd naar onze andere Quickwins? Vind ze hier!

Bekijk hier onze gerealiseerde projecten