Proces Consultancy

Uw bedrijfsprocessen simpeler, beter, goedkoper en sneller maken? Met proces consultancy onderzoeken wij uw bedrijfsprocessen. Bovendien ondersteunen we de organisatie strategie en leveren we een bijdrage aan de goede besturing. Maar ook kijken wij naar hoe efficiënt en effectief de processen zijn vastgelegd en/of ingericht. Voor elk bedrijf is dat anders. Ten slotte bepaald het product of de dienst grotendeels de manier en welke mate vastlegging van werkprocessen in systemen of applicaties nodig zijn. Daarmee verschilt die behoefte per bedrijf. Projectmatige veranderingen grijpen in op deze bedrijfsprocessen en kunnen (tijdelijk) flinke impact hebben op de organisatie. De inzet van proces consultancy kan u daarbij helpen.

Onze proces consultants weten wat er komt kijken bij dit soort uitdagingen. Zij analyseren de procesinrichting en brengen aandachtsgebieden en risico’s in beeld. Daarbij kijken wij ook naar de doorlooptijden, welke kwaliteitscontroles nodig zijn voor de gewenste output en naar de procesflow. Door middel van het inventariseren, analyseren en optimaliseren van informatie- en organisatieprocessen. Met onze aanpak van procesmanagement zorgen we voor een betere samenhang tussen de processen. Op basis daarvan kan een verbeterplan voor gecontroleerde verandering opgesteld worden.

De organisatie, vormt altijd een belangrijke schakel in de analyse van de driehoek people, proces en technologie. De mensen staan aan de basis van de verandering. Zij zijn immers degenen die met de nieuwe processen aan de slag gaan. MareVisie gaat de dialoog aan met de teams. Door middel van luisteren, analyseren en adviseren vormen we de basis om de teams mee te krijgen in de nieuwe manier van werken. Door tegelijkertijd heldere taken en verantwoordelijkheden te definiëren wordt duidelijk of en welke competenties er in de nieuwe situatie gevraagd worden. Daar wordt vervolgens op gestuurd.

Hulp nodig om bij het besparen van kosten op uw processen?
Of heeft u behoefte om een aantal primaire processen door een expert
te laten analyseren neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deze bedrijven gingen u voor