Change management

Change management is het vakgebied waarbij verandering gepland, georganiseerd en gestuurd wordt. Daar komt veel bij kijken, zowel bij de voorbereiding als bij de uitvoering. Professionele ondersteuning inroepen bij grote veranderingen binnen uw organisatie is geen overbodige luxe.

Door middel van het in kaart brengen van de invloed op uw personeel, de informatiestromen, de organisatie, financiën en communicatie. En bewaken onze experts het verloop van de bedrijfsvoering. Ook kijken we naar een duidelijke rolverdeling zijn tussen management, staf en werknemers. Met de bedoeling de inrichting van uw organisatie in kaart te brengen. MareVisie adviseert en begeleidt management, directie en bestuur in diverse sectoren.  Zodat het beter, sneller, kleiner, efficiënter, effectiever en winstgevender kan. Wij hanteren een ‘Verander model’ gebaseerd op 8 elementen. Deze zijn erop gericht om in een korte tijd een goed beeld te geven van op welke gebieden de grootste uitdagingen liggen. Wilt u inzicht in de wendbaarheid van uw organisatie? Neem contact met ons op voor een Change Readiness Assessment.

Verandermanagement inschakelen is een investering voor succesvol resultaat. Desondanks komt het regelmatig voor dat projectmatige verandering niet de aandacht krijgt die het verdiend, met negatieve consequenties. Waardoor projecten te duur uitvallen, niet op tijd opgeleverd worden, of het resultaat sluit niet aan bij de verwachtingen. Allemaal zaken die schadelijk zijn voor het bedrijfsresultaat en de motivatie van de medewerkers. Om die reden leveren wij de juiste change management expertise voor uw bedrijf. Dit doen wij in de vorm van een interim change manager of de juiste adviseur.
Samengevat de missie van MareVisie is om uw veranderproject wél succesvol te realiseren.

Advies of ondersteuning nodig?

QuickWin

QuickWin

Change Readiness Assessment

U wilt inzicht hoe wendbaar uw organisatie is. Hoe wordt projectmatige verandering ontvangen?

2.750 EUR ex. BTW

  • Intakegesprek
  • Workshop van ½ dag
  • Interviews met belanghebbenden
  • Bespreking resultaat en aanbevelingen

U heeft inzicht verkregen in de veranderkracht van uw organisatie, en concrete handvatten hoe deze vergroot kan worden.

 

Heeft uw organisatie een uitdaging om verandering door te voeren? Met de Change readiness scan bent u klaar voor verandering.

De change readiness scan is een effectieve manier om te kijken of de verandering nodig is en hoe deze structureel en met resultaat uit te voeren. Hiermee houden we alle stakeholders betrokken bij veranderingen. Het is een vorm van assessment die wordt uitgevoerd op een lopend project dat richting implementatie gaat.

We zijn erop gericht te kijken naar wie er betrokken zijn bij de implementatie en het gebruik van de verandering: kort gezegd het projectteam en de gebruikers. Het doel van een Change readiness scan is om te voorkomen dat een verandering wordt doorgevoerd, die vervolgens niet gebruikt wordt of die resulteert in verwarring onder personeel en kan leiden tot financiële schade voor het bedrijf.

Het positieve effect van een Change readiness scan is dat alle betrokken partijen gehoord zijn en u heeft inzicht verkregen in de veranderkracht van uw organisatie, en concrete handvatten hoe deze vergroot kan worden.

Benieuwd naar onze andere QuickWins? Vind ze hier!

Deze bedrijven gingen u voor