Maak kennis met Koen

 

 

Het verhaal van onze nieuwe collega; Koen.

In het schilderachtige Delft, net buiten de imposante Oostpoort, woont de 27-jarige Koen. Hoewel hij nu in deze historische stad woont, is hij geboren en getogen in Enschede. Hij deelt zijn huis in Delft met niemand minder dan zijn zus en zijn ouders, die beiden een carrière in het onderwijs hebben.

Koen is 2e jaars master student High-Tech Engineering aan de TU in Delft en staat op het punt om te beginnen aan zijn literatuurstudie. Zijn grote passie ligt in Offshore Wind Farm optimalisatie.  Hij streeft ernaar om in de toekomst een bijdrage te leveren aan technologieën die de energietransitie versnellen.

De connectie tussen Koen en MareVisie begon zeven jaar geleden, toen hij lid werd van SRC Thor, een rugbyvereniging waar MareVisie de hoofdsponsor van is. Tijdens zijn bestuursjaar kreeg Koen de kans om bij MareVisie op kantoor te komen en samen met Michiel het beleid van Thor te verfijnen. Dat eerste bezoek gaf hem een glimp van de organisatie, die altijd in zijn gedachten is blijven hangen.

Koen’s persoonlijkheid kan het best worden omschreven als creatief en efficiënt. Hij gelooft in netheid wanneer het nodig is en slordigheid wanneer het acceptabel is.
Zoals velen heeft hij enkele ongezonde gewoonten, waaronder een voorliefde voor de Franse keuken met zijn rijke en boterachtige gerechten. Zelf maakt hij het liefst Jambalaya, heerlijk en makkelijk te maken! Maar Koen bezit ook een unieke gave: het snel en efficiënt oplossen van problemen, hoewel dit soms betekent dat hij dingen te snel wil oplossen, waardoor de oplossing zelf soms een nieuw probleem wordt.

Koen kan niet zonder sport, koffie en zijn familie en vrienden. Het afgelopen jaar had twee hoogtepunten die hem trots maakten: de bruiloft van zijn zus en het voltooien van een halve marathon, iets wat hij voorheen niet voor mogelijk had gehouden. In zijn vrije tijd heeft hij rugby gespeeld, maar na twee hersenschuddingen is hij nu op zoek naar een nieuwe sport. Hij speelt momenteel rugby touch in Den Haag en traint nu voor de hele marathon van Enschede in 2024. In het weekend brengt hij graag tijd door op feesten en andere sociale activiteiten met vrienden.
Op het gebied van reizen staat er een avontuurlijke trip naar Maleisië en Borneo op Koen’s planning, waar hij hoopt te hiken, wilde dieren te spotten en zijn openwaterduikbrevet te halen voor duiken rondom Borneo.

Laten we een kijkje nemen in Koen’s professionele leven. Koen heeft MareVisie leren kennen via SRC Thor, waar hij tijdens zijn bestuursjaar in 2018 met MareVisie samenwerkte om beleidsdoelen te specificeren en haalbaardere doelen te stellen voor Thor.
Koen werkt voor een van onze opdrachtgevers, waar hij CAD-tekeningen van gebouwen bijwerkt en de overgang van de database begeleidt. Zijn affiniteit met computer aided design en data-analyse komt goed van pas in deze rol.
Het vooruitzicht om met zijn projecten resultaten te boeken en te zien hoe ze worden geïmplementeerd, geeft hem een gevoel van voldoening. Als hij ’s ochtends om kwart voor negen aankomt, wacht er altijd een gezellige sfeer.

Voor Koen is MareVisie niet zomaar een werkgever; het was een plek waar hij deel uitmaakt van een team dat de wereld een beetje duurzamer maakt, stap voor stap. Dat past helemaal in het onderwerp waar Koen het liefst over praat, de energietransitie en andere technische vraagstukken die daarmee samenhangen. Hij is vastbesloten om dit onderwerp aan te pakken in zijn afstudeerproject.