Maak kennis met collega Chris

Ontmoet Chris

Kan je iets meer over jezelf vertellen, Chris?
Na mijn studie, Applied Physics, heb ik een solo reis gemaakt van een aantal maanden door Europa. Daar leer je veel van, ik zou het iedereen aanraden, je ontmoet zoveel nieuwe culturen en mensen. Na deze reis ben ik met mijn vriendin gaan samenwonen in Leiden. Junior project engineer is mijn eerste fulltime baan. Wel heb ik al eerder parttime gewerkt. Zo ben ik student-assistent geweest bij mijn opleiding en heb ik een technologie ontwikkeld om bedrijfshallen efficiënter te verwarmer. Ook heb ik bij mijn studentenvereniging AEGEE-Delft als bestuurslid en commissielid aan veel projecten gewerkt.

Waarin vind je ontspanning?
In vrije tijd natuurlijk, ik speel graag bordspellen en ga ook graag af en toe een rondje hardlopen.

Welke opmerking die je van een ander gehoord hebt, is je altijd bijgebleven en zal je nog lang bijblijven?
Toen ik mij als middelbare scholier oriënteerde op welke studie ik wilde gaan doen, zei een professor wiskunde: ‘Wiskunde is makkelijker als je denkt – en dat is een grammaticaal juiste zin.’ Ik ben er later achter gekomen dat dat voor wel meer dingen geldt: als je ergens over nadenkt, wordt het vaak makkelijker.

Hoe ken je MareVisie?
Tijdens mijn studie werd ik benaderd door MareVisie of ik mee wilde helpen aan een project; een collega had het contact gelegd. Voor het project had ik toen geen tijd, omdat ik het druk had met mijn afstuderen en bijbaan. Maar het zaadje was geplant, dus toen ik klaar was met mijn studie heb ik opnieuw contact opgenomen.

Wat ga je doen bij MareVisie
Natuurlijk moet ik de organisatie nog beter leren kennen en draai ik in diverse training mee. Ik houd me bezig met nucleaire projecten: ik ben bijvoorbeeld aan het kijken of MareVisie iets kan betekenen bij de mogelijk nieuw te bouwen kernreactoren.

Wat moet je denk je, echt goed kunnen om dit beroep/vak/functie uit te oefenen?
Je moet luisteren naar wat de klant zegt, dat hij wil en kijken of deze wens mogelijk maar ook realistisch is. Vervolgens moet je er samen met de klant uitkomen om dit te vervullen.

Wat motiveert jou om ieder dag weer op te staan en naar je werk te gaan?
MareVisie zorgt ervoor dat ik me als persoon kan ontwikkelen, en geeft me veel vrijheid om initiatief te nemen. Daarnaast dragen de projecten waar MareVisie aan meehelpt, bij aan een betere wereld.