Ontmoet Finn

Wie zijn de mensen achter ons werk? De gezichten van MareVisie die zorg dragen voor verschillende projecten bij onze klanten? We stellen onze medewerkers graag aan je voor.

Finn is vandaag aan de beurt in onze voorstelronde van medewerkers. Finn is nieuwsgierig van aard, rustig en heeft een droog gevoel voor humor. Met zijn brede interesses denkt hij graag bij diverse vraagstukken mee. Net als veel van onze collega’s woont ook hij in Delft.  We stellen Finn een aantal vragen zodat we wat meer over hem te weten komen.

Hoe ken je MareVisie?
Ik ken MareVisie via de studentenvereniging AEGEE-Delft. Een oud-bestuurslid (Larissa) vroeg tijdens een Algemene Ledenvergadering of mensen interesse hadden om bij Marevisie te werken. Zelf was ik op zoek naar een uitdagende baan waar ik mezelf kon ontwikkelen en zo is dat balletje gaan rollen. Ik studeer nog Technische Bestuurskunde en ben bezig met het afronden van deze studie. Dus het is heel fijn om alvast werkervaring  in projectmanagement op te doen!

Kan je wat meer over jezelf vertellen?
Ik ben één jaar lang de secretaris van het bestuur van AEGEE-Delft geweest. AEGEE-Delft is een studentenvereniging waarin gezelligheid en contact met anderen mensen over heel Europa (en dus reizen) centraal staat. Dus ja, ik hou van reizen;.) Mijn favoriete plek zijn de Gurten in Bern, Zwitserland. Daar is een mooie heuvel, waar je in de zomer een heerlijk plekje kan kiezen in de zon met bloemen en heerlijke frisse lucht. Slovenië en Turkije zijn mijn volgende bestemmingen. Hier gaan we rondreizen en deze prachtige landen verkennen. Ik heb nog wel een wens om terug te gaan naar Japan, daar is nog zoveel te zien!

Verder heb ik mij afgelopen jaar gefocust op persoonlijke ontwikkeling door ‘non-formal education’. Ik vind dat dit soort ontwikkeling onderbelicht blijft vanwege de grote focus van de maatschappij op instituties zoals universiteiten en certificeringen.

Wat is nou het tofste onderwerp waarover je graag praat?
Koken, maar dan niet alleen erover praten. Er is weinig dat mij zo blij maakt als goed eten met goed gezelschap. Het verbaast mij elke keer weer hoeveel smaakervaringen er zijn. Vooral studenten zien koken als een opgave, daarom maak ik ze graag duidelijk dat koken niet lastig is, zolang je maar je aandacht erbij houdt. Mijn favoriete gerecht is Moussaka, er is een heerlijk recept op YouTube dat ik met vegetarisch gehakt maak. Het is een van mijn ‘signature dishes’ waar ik iedereen, inclusief mezelf, blij mee kan maken! Voor de lunch op kantoor kan ik genieten van stokbrood met kruidenboter, maar het liefst eet ik een Italiaanse bol met tomaat, mozzarella en pesto. Het is niet allemaal ‘wining & dining’ hoor, ik sport graag zoals hardlopen, een workout in de sportschool of badmintonnen.

Welke opmerking is je altijd bijgebleven?
“Don’t compare yourself with other people; compare yourself with who you were yesterday.” Deze quote staat een beetje symbool voor hoe ik in het leven probeer te staan. Je hebt een wereld vol mensen en er is altijd wel iemand waar het beter gaat. Men vergelijkt zich vaak met die ander en daardoor voelen ze zich niet goed genoeg. Liever dan dat heb ik dat ik kijk naar wat voor voortgang ik zelf maak als persoon en wil ik zorgen dat ik mezelf verbeter in plaats van de vergelijking met anderen.

Welke rol heb jij binnen het team van MareVisie
Ik bied ondersteuning bij projecten, waarbij ik erg geïnteresseerd in het ondersteunen van projecten omtrent duurzaam transport. Verder wil ik mezelf vooral ook ontwikkelen op het gebied van project management en ben ik erg gemotiveerd om dingen te leren.

Wat kan jij toevoegen aan het team van MareVisie?
In dit vakgebied moet je goed kunnen luisteren, het klinkt altijd zo simpel, maar dat is het absoluut niet. Er zijn veel mensen die wat willen en misschien nog wel dingen die je zou willen dat er gebeurd. Daarbij is het belangrijk goed te luisteren naar de mensen aan tafel en ervoor te zorgen dat hun problemen of zorgen duidelijk zijn. Op deze manier denk ik dat vragen of andere kwesties structureel en soepel verholpen kan worden of ze gerustgesteld kunnen worden.
Mijn karakter is nieuwsgierig, rustig en leergierig. Ook kan ik mijzelf goed in anderen en situaties verplaatsen. Ik denk graag mee en pak zaken structureel en efficiënt aan en probeer nutteloos tijd besteden alleen te doen bij dingen die voor de lol zijn. Ik denk dat ik van toegevoegde waarde ben doordat ik meerdere problemen met elkaar kan combineren om zo tot een gezamenlijke oplossing te komen. Hierdoor hoef je maar op minder oplossingen te focussen en kun je je focussen op de uitwerkingen van deze oplossingen.

Wat motiveert jou om ieder dag weer op te staan en naar je werk te gaan?
Het leuke aan MareVisie is dat je vanaf het begin gelijk mee wordt genomen, dit zorgt ervoor dat je een goed idee hebt van wat er gebeurd en kun je snel leren van hoe project management werkt en wat belangrijk is. Daarnaast is MareVisie een bedrijf dat actief meedenkt en kijkt wat de werknemers nodig hebben. Ze zijn betrokken en er is veel ruimte voor eigen initiatief.

Welke uitdagingen heb je in jouw functie?
Een van de uitdagingen is dat er veel jargon en afkortingen worden gebruik bij organisaties. Dus in het begin moet je dat jezelf eigen maken voordat je zinnige uitspraken kan doen over inhoud. Ik zie ook wel in dat ik mijzelf nog wel kan verbeteren door minder terughoudend te zijn en zaken sneller op te pakken. Ik wil nog wel eens wat tot het laatste moment laten liggen. Er moet toch wat te leren over blijven!