Maak kennis met Thorben

Wie zijn de mensen achter ons werk? De gezichten van MareVisie die zorg dragen voor verschillende projecten bij onze klanten? We stellen onze medewerkers graag aan je voor.

Thorben, onze 25-jarige student Technische Natuurkunde, werkt naast zijn studie twee dagen in de week bij MareVisie. Deze nieuwsgierige ‘kat-uit-de-boom-kijker’ is positief, dol op de natuur en zeer analytisch. Wie is Thorben? En wat doet hij graag als hij niet werkt?

Hoe ben je met MareVisie in contact gekomen? En wat doe je bij MareVisie?
‘Momenteel ben ik bezig de master Technische Natuurkunde aan de TU-Delft af te ronden. De eerste keer dat ik van MareVisie hoorde was toen er in de groepsapp van de studie Technische Natuurkunde een training voor projectmanagement gepromoot werd. We deden met een aantal natuurkunde studenten mee om tips te krijgen voor het plannen van onze master thesis. Zo kwam ik met ze in gesprek. Ik hou mij bij MareVisie vooral bezig met het nucleaire in functie als project engineer. Een mooie combi van werken, studeren en training on the job.’

Vertel eens iets meer over jezelf?
‘De meeste mensen kennen mij als een erg druk persoon die altijd bezig is en af en toe moeilijk stil kan zitten. Mijn goede eigenschappen zijn dat ik erg trouw en nieuwsgierig ben. Daarmee analyseer ik dan ook dingen graag grondig door. Dit is soms ook een minder goede eigenschap aangezien het ook erg tijdrovend kan zijn.

Wanneer ik nieuwe mensen leer kennen neig ik in eerste instantie naar ‘de kat uit de boom te kijken’. En zal ik misschien wat kalm overkomen uit verlegenheid maar dat slaat gelukkig altijd weer om. Mijn omgeving typeert mij als ‘altijd bezig en nieuwsgierig’. Waarbij vriendschap, uitdaging en sport heel belangrijk voor mij zijn.’

Wat doe je in je vrije tijd?
‘Ik ontspan me eigenlijk voor het merendeel met sport en door tijd te besteden aan vrienden en familie. Ik doe aan sportklimmen en een aantal keer per week ga ik met vrienden naar de boulderhal in Delft. Het mooie aan deze sport is dat je er veel voor moet puzzelen.
Mijn vakanties breng ik graag door in de natuur, het liefst ga ik wild kamperen. En als ik anderen een tip mag geven? Ga eens naar Zuid-Frankrijk vlakbij de grens van Spanje. Ik ken daar een natuurlijke hete bron in de bergen waar je heerlijk tot rust komt en ook een tentje kan opzetten.’

Waar ben je trots op?
‘Stereo typerend voor studenten is dat zij langer over studies doen dan geplant en dat ze ongezond eten. Dus ik ben er stiekem wel een beetje trots op dat ik ondanks de problemen van Corona gemotiveerd ben gebleven. Ik ga zelfs mijn studie eerder afronden dan gepland! Daarnaast leef en eet ik heel gezond, zo is mijn favoriete gerecht rode linzen curry met enorm veel kruiden. Niet echt een standaard studentenmaal.’

 Welke opmerking is je altijd bijgebleven?
‘Het leven is niet “geven en nemen”, het leven gaat om “geven en krijgen”.’

Welke uitdagingen zie jij voor jezelf bij MareVisie. En wat motiveert jou om naar je werk te gaan?
‘Ik heb hier nog even niet een goed antwoord op omdat ik pas net begonnen ben. Ik denk dat ik wat kan toevoegen door met mijn creativiteit vanuit meerdere invalshoeken ergens naar te kijken. De uitdaging voor mijzelf is dat ik wel wat assertiever mag zijn. De vrijheid en openstaan voor andere werkt erg motiverend. Noemenswaardig is dat MareVisie zich erg richt op persoonlijke kwaliteiten en ontwikkeling van mensen.’