Wie zijn de mensen achter ons werk?

Wie zijn de mensen achter ons werk? De gezichten van MareVisie die zorg dragen voor verschillende projecten bij onze klanten? We stellen onze medewerkers graag aan je voor.

Simon, nog maar net begonnen bij MareVisie, is onze CAD/BIM engineer, zeg maar gerust goeroe, al zou hij zichzelf zo niet willen noemen. Een grote, rustige man met een droog gevoel voor humor, die houdt van woordspelingen. Hij combineert zijn baan bij MareVisie met zijn eigen bedrijf, BVL-Design, waarin hij bovenleidingen van treinen en trams ontwerpt. Wie is Simon? En wat doet hij graag als hij niet werkt?

Hoe ben je met MareVisie in contact gekomen? En wat doe je bij MareVisie?
‘Ik ken MareVisie in eerste instantie via mijn tweelingbroer Jan die sinds 2006 bij MareVisie werkt. En uit mijn tijd bij rugbyclub SRC Thor, deze wordt al jaren door MareVisie gesponsord. Ik speelde bij rugby op veel verschillende posities en wisselende teams, hierdoor ken ik, naast Jan, veel werknemers en relaties binnen MareVisie.
In mijn functie als CAD/BIM engineer heb ik te maken met veel tekeningen en documentatie vanuit de installatietechniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Tegenwoordig worden tekeningen niet meer met de hand op papier getekend maar worden deze middels CAD programma’s digitaal getekend. Met het ontstaan van de CAD systemen zijn er veel mogelijkheden gekomen om extra informatie toe te voegen en uit te lezen of in 3D te werken. Een logische, volgende stap is BIM (Building Information Model) waarbij geen sprake is van losse tekeningen of bestanden met informatie, maar waarbij de informatie samengebracht en gekoppeld wordt en de informatie in verschillende vormen inzichtelijk en snel bruikbaar gemaakt kan worden. Met deze grote hoeveelheden aan documentatie en informatie is het belangrijk dat deze goed worden beheerd. Kortom een leuke uitdaging om documenten- en informatiebeheer beter te gaan inrichten en structuren.’

Vertel eens, wie is Simon?
‘Euh, lastig om wat over jezelf te vertellen. Ik ben vooral een rustig en betrouwbaar persoon met een droog gevoel voor humor. Ik ben niet materialistisch. Familie en vrienden zijn voor mij belangrijk. Ik ben al snel met weinig heel tevreden.
Wat ook echt bij mij hoort is mijn uitstelgedrag. Maar ook terughoudendheid in een onbekende omgeving.
Toch pak ik de dingen aan, graag structureel en efficiënt. Zo kan ik blijven zoeken naar een oplossing als mijn gevoel zegt dat die er is. Zoals bijvoorbeeld bij het spoor, daar worden projecten gefaseerd gebouwd. Er was voor elke fase een model. Die hoeveelheid aan modellen stond me altijd tegen, omdat ik handmatig één wijziging in soms wel 10 tekeningen moest doorvoeren. Ik moest en zou alle fases in één model beheren. Dat duurde wel even voordat ik iets had wat praktisch werkbaar was, maar het resultaat was één model dat per fase automatisch de tekeningen genereerd, waardoor tekeningen consistent zijn.’

Wat doe je in je vrije tijd?
‘Naast werken, wat ik eigenlijk heel leuk vind, komt ontspanning voor mij in meerdere vormen. Fysiek ga ik graag wielrennen of wandelen in Zwitserland of ergens in de buurt van de Middellandse Zee. Eigenlijk overal als er maar bergen zijn. Ik kan uren praten (of kijken naar) wielrennen en dan met name over de Tour de France. In mentale uitdagingen kan ik mij ook ontspannen zoals bij het oplossen van vraagstukken, maar ook lezen van (vooral non fictie) boeken of bij het kijken van films.

De term nutteloze tijd ken ik niet. Want ik doe altijd iets nuttigs, zo niet? Dan doe ik iets voor de lol. Die lol zit ‘m voor mij in leergierigheid, dingen uitproberen. Zo kocht ik laatst een boek over een programmeertaal. Dan ga ik een appje maken om een berekening op een telefoon te kunnen doen. Niet direct nodig, maar dan wel handig om een keer gedaan te hebben. Je weet maar nooit wanneer iets soortgelijks van pas kan komen.’

Wat is iets wat je niet zo snel zou vertellen?
‘Ik ben stiekem wel trots op het feit dat ik de stap heb genomen om een vaste baan op te zeggen en een eigen bedrijf te starten. En dat ik altijd op 1 januari naar mijn oma’s ging. Dat heb ik tot aan hun dood gedaan. Gewoon gezellig, als een traditie om de start van het nieuwe jaar in te luiden en oma blij te maken.’

Welke opmerking is je altijd bijgebleven?
Blijf u verbazen. Dat was de afsluiting van een professor op de TU Delft na een collegereeks. Als student dacht ik op dat moment: “wat een rare man”. Maar later begreep ik dat ‘blijven verbazen’ de basis is van vooruitgang.’

Welke uitdagingen zie jij voor jezelf bij MareVisie. En wat motiveert jou om naar je werk te gaan?
‘Bij MareVisie hoop ik in eerste instantie meer ervaring op te doen met BIM en documentbeheer in andere dan de spoorbranche en klanten te helpen een informatiestructuur te gaan opzetten en in te richten. Het leuke is dat ik mijzelf moet gaan verplaatsen in de vraag van de opdrachtgever. Als ik dat goed doe, kan ik ze overtuigen dat mijn oplossingen en eventuele veranderingen in hun voordeel is. Op persoonlijk vlak wil ik mijzelf verder ontwikkelen op diverse vlakken, zowel persoonlijk als zakelijk. Dat vind ik één van de voordelen van een wat kleiner bedrijf als MareVisie. Zij geven je de kans en stimulans om verder te ontwikkelen.’