Ontmoet onze nieuwe collega Wouter

Vandaag stelt MareVisie een van haar nieuwe collega’s voor. Fione ging, net voor de lockdown, in gesprek met haar nieuwe collega Wouter tijdens een potje bowlen.

Op de bowlingbaan in Warmond kom ik Wouter tegen. Met een team van 6 mensen van MareVisie hebben ze even een ontspannen middag. Wouter is zoals velen van MareVisie, lid van de rugbyclub SRC Thor, maar speelt niet meer vanwege een hersenschudding die hij een aantal jaar geleden tijdens een rugby wedstrijd opliep.

Ik raak, tussen de strikes door, verder in gesprek met Wouter. Hij is nieuw bij MareVisie dus ik wil hem even uithoren. Wouter woont en studeert in Delft, hij zit in het laatste jaar van de master opleiding Technische Natuurkunde en is van plan om volgend jaar de master Science Education and Communication te gaan doen om de leraren bevoegdheid te halen. Ik frons mijn wenkbrauwen? Leraarsbevoegdheid, waar komt dat vandaan?

Wouter
: ‘’Ik denk dat dat voortkomt uit het vrijwilligerswerk dat ik in de zomervakanties van de middelbare school heb gedaan. Dat was een initiatief vanuit Amsterdam Noord bedoelt voor kinderen uit gezinnen waarvan de ouders geen tijd of geld hadden om leuke dingen te doen. Elke dag gingen we vanuit Amsterdam met bussen vol kinderen naar de duinen toe. Op deze manier hadden die kinderen de mogelijkheid om in frisse buitenlicht en in een veilige omgeving buiten te spelen. Ik was begeleider van een groep van dertig kinderen in de leeftijd 4-5 jaar. Ik had geen ervaring met kinderen en heb daar toen dus veel van geleerd. Ik herinner mij dat ik aan het praten was met één van de andere begeleiders. Zij was haar frustraties aan het uiten over een andere begeleider. Nadat ze was uitgeraasd vroeg ik aan haar of ze ook frustraties had over mij? Toen vertelde ze mij dat ze het juist heel prettig vond om met mij te werken. En dat ze jaloers was op hoe ik met kinderen kan praten. En dat terwijl ik een sociaal ongemakkelijke natuurkunde student was en zij een ervaren lerares. Dit heeft me enorm geraakt en is me lang bijgebleven’’.

Wat doe je bij MareVisie eigenlijk?
Wouter:
“Ik maak deel uit van het CAD team bij het EPO. Ik pas revisies toe op AutoCAD tekeningen en verleen ondersteunende taken m.b.t. het technische documentatie beheer”.

Wat moet je echt goed kunnen om dit beroep uit te oefenen?
Wouter: ”Ik denk dat je goed moet zijn in het overzicht bewaren. Project management is lastig omdat je veranderingen aanbrengt in bestaande systemen en processen die door mensen al jaren in gebruik zijn. Het samenbrengen van al die verschillende facetten, daar zit voor mij de moeilijkheid. Gelukkig ben ik scherp op details. En die details doen er toe, want de gevonden oplossingen moeten wel gebruikt worden”.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Wouter: “Aanwezig, perfectionistisch en sympathiek. Ik zie vaak de details van de acties die ik onderneem. Wanneer dat dan niet perfect is heb ik moeite met beginnen of juist afmaken. Maar ik kan mijzelf ook echt vastbijten in iets’’. Ondertussen gooi ik een Spare, maar dat mag niet baten want Wouter staat mijlenver voor in punten.

Dan nog maar even een pittige vraag voor Wouter. Wat maakt jou anders?
Wouter: “Als je mij echt goed zou kennen, dan zou je over mij weten dat ik eigenlijk niet zo extravert ben. Ik heb een luide stem en kan vaak erg aanwezig zijn bij meetings en andere gelegenheden. Maar dit kost mij veel energie. Ik vind het leuk om tussen de mensen te zijn. Maar daarna heb ik tijd alleen nodig. Ik denk wat mij vooral uniek maakt is dat ik abstract kan denken, kijk naar details maar ik sta ook open voor de menselijke aspecten.” Dat is een mooie aanvulling voor het MareVisie team!

Welke uitdagingen heb je in je functie?

Wouter: “Tja, het werk is breed en divers. Het is een uitdaging om systemen te herkennen, te analyseren hoe dingen op dit moment gedaan worden en hoe MareVisie de processen hierin kan verbeteren. Naast alle technische aspecten blijft het echt mensenwerk. Wat ik leuk vind aan werken bij MareVisie, is dat het voelt alsof ik impact heb. Zowel binnen het team als op de rest van het bedrijf.”

Na afloop van dit gesprek eindigt ook ons potje bowlen samen met zijn favoriete hap, de pizza. Ik kan beamen dat Wouter impact maakt en wens hem een fijne dag en goede reis naar huis.

Fione, Marketing & Communicatie