Hoe bereik je emissiereductie

Woensdag 26 januari 16.30 – 18.00 uur
Hoe bereik je als wereldwijde producent van kunststoffen emissiereductie?

LyondellBasell is een wereldwijde producent van kunststoffen en chemicaliën. Ze zijn een innovator op het gebied van circulariteit en een snelle volger op het gebied van duurzaamheid, volledig toegewijd om tegen 2050 wereldwijd CO2-neutraal te zijn en tegen 2030 2MMMT gerecycleerde kunststoffen te produceren, hetgeen gelijk aan 15% van hun portfolio.

Ronald van Klaveren, Global Business Director Co-Products bij LyondellBasell, maakt deel uit van die transitie binnen LyondellBasell voor drie fabrieken in Europa (waarvan twee in Rotterdam), zes in de VS en twee in China. De overgang van deze fabrieken naar CO2-neutraliteit zijn volgens het akkoord van Parijs en is gericht op:

Emissiereductie tijdens de productie in onze fabrieken zelf.
Emissiereductie van onze externe nutsbedrijven die nodig zijn voor productie.
Emissiereductie van zowel onze grondstoffen als eindproducten.

Voor de Rotterdamse assets is Ronald zowel bestuurslid van VNCI als Deltalinqs. In 2019 vormde LyondellBasell een multidisciplinaire alliantie om plastic afval te stoppen in de hele verticale keten, van merkeigenaren zoals P&G tot afvalverwerkingsbedrijven zoals Veolia.
LyondellBasell heeft eigen technologie ontwikkeld voor chemische recycling en exploiteert assets voor mechanische recycling.

In ons Duurzaamheidscafé vertelt hij hoe het zit, wat de horizon van LyondellBasell is en de kijk op de toekomst. Ronald is ook geïnteresseerd om van andere mensen te leren, dus het belooft een zeer interessante en levendige sessie te worden.

Gastspreker: Ronald van Klaveren, Global Business Director Co-Products bij LyondellBasell