De duurzame uitdaging van woningcorporaties

Woensdag 30 juni
De duurzame uitdaging van woningcorporaties

Voor 2050 moeten alle woningen van het gas af en CO2 neutraal zijn. Circa 10% van de totale broeikasuitstoot wordt veroorzaakt door de bebouwde omgeving. Woningcorporaties hebben bijna 30% van de totale woningvoorraad in Nederland in handen hebben, dus spelen zij een belangrijke rol bij het terugdringen van de CO2 uitstoot door de bebouwde omgeving. Ook spelen andere vastgoedeigenaren, huurders, bouwbedrijven en overheden een belangrijke rol hierin, alsook de wetgeving. In dit café bespreken we de uitdagingen maar ook de kansen die er voor ondernemers zijn alsook wat we als ondernemers van de woningcorporaties kunnen leren.

Gastspreker: Herman Schoehuijs, manager vastgoed Wonen Wateringen