Leren van elkaar met informatiemanagement

Van elkaar leren.

De wereld van MareVisie bestaat o.a. uit het ‘van elkaar leren’. Wij zien onszelf als een ontmoetingsplaats, waar mensen met verschillende competenties, uiteenlopende bedrijfstakken en universiteiten, bij elkaar komen. Zo leergierig als we zijn, duiken wij graag in nieuwe onderwerpen, trends, lopen we met elkaar mee, gebruiken we online tools en volgen we met regelmaat trainingen of cursussen.

Vandaag leren we van elkaar door een hybride workshop over informatiemanagement waarbij we gebruik maken van het 9 vlaks model. In het kort is het 9 vlaks model ontstaan vanuit de groei van kleine bedrijven naar volwassenheid en de daarbij horende toename in omvang van de organisatie. Het toont de groei van een organisatie vanuit, bijvoorbeeld het vakmanschap, van de kleine zelfstandige bakker naar de industriële bakkerij met meerdere functionele afdelingen. Met elk hun eigen rol binnen de informatievoorziening om zo goed te kunnen functioneren en samenwerken. Door de groei van de organisatie ontstonden er naast de primaire processen ook ondersteunende processen. Deze ondersteunende processen leveren middelen aan de primaire processen. Dit allemaal met het oog op het vergroten van de overall efficiëntie van de organisatie.

In vergelijking met het 9 vlaks model is dit eigenlijk precies wat we vandaag in deze workshop willen bereiken, hetzij op een wat andere manier. Meer volwassenheid voor onze medewerkers. Maar ook het delen van informatie (de expertise) van collega’s om zo beter te kunnen functioneren en samenwerken. Zo kunnen we groeien en kunnen de projectmanagers de primaire rollen pakken en de project managers ondersteuners de ondersteunende processen uitvoeren. Zo kunnen we efficiënter werken ten bate van onze opdrachtgevers maar ook voor onze eigen organisatie.

Interesse in informatiemanagement? Neem contact op.