Even voorstellen- Jacob

Even voorstellen

Graag stellen wij onze project engineer, Jacob Roberts aan u voor.
Geboren in Australië, vanuit een reislustig en internationaal gezin groeide Jacob op in het Nederlandse Den Haag. Waarna hij aan de Swansea University in Wales afstudeerde in Werktuigbouwkunde (BEng en MSc). Hij besloot naar het buitenland te gaan om uit zijn comfortzone te komen, nieuwe mensen, in een andere omgeving te ontmoeten. Ook wilde hij surfen. Na het afronden van zijn master keerde hij terug naar oude vrienden en familie in Nederland, en werkt nu voor MareVisie! 

“Voor mijn aanstelling bij MareVisie werkte ik in de zomermaanden als surfinstructeur op Hart beach, zo heb ik contact gekregen met Ralph door zijn zoon te leren surfen! We begonnen te praten en met het hebben van diverse gesprekken hebben we gekeken naar mijn interesse gebieden en vaardigheden. Maar ook hoe deze het beste in te zetten. Ik heb het gevoel dat Ralph echt oog heeft voor deze dingen en het heeft zeker het beste in mij naar boven gehaald.

Mijn hobby’s zijn naast surfen, het opnemen en produceren van muziek individueel maar ook met mijn band in Wales. In Nederland heb ik ook getracht het bevroren water te trotseren door te schaatsen, maar ik ben het zat om te vallen. Misschien ben ik te oud daarvoor, maar nog wel flexibel! 

Als project engineer is het belangrijk om je aan te kunnen passen en flexibel te zijn, deze zijn nodig in het brede scala van engineering. Met andere woorden, het is goed om kennis te hebben op verschillende gebieden van engineering. Zeker bij een bedrijf als  MareVisie, vanwege de grote verscheidenheid aan projecten en contractwerk voor externe klanten. Momenteel werk ik aan twee projecten voor MareVisie,  waarvan één onderdeel is van een CAD technical services team. Hier behandelen we het digitaliseren van mechanische en elektrotechnische installaties en revisies van de kantoorgebouwen. Daarnaast besteed MareVisie een groot deel van haar tijd en middelen om het goede voorbeeld te geven in een transitie naar een milieuvriendelijkere toekomst. Zoals in het aanbrengen van wijzigingen in ons kantoor, het opleiden van werknemers en in het streven naar een  lagere ‘footprint’. Hier gebruiken we deze kennis om bij andere bedrijven en huishoudens dezelfde veranderingen aan te brengen en mensen te laten zien dat als ze willen veranderen het mogelijk is!”