Expliceren van keuzes

Expliceren van keuzes

Tijdens een project een impasse vol perplexiteit? Geen probleem, wij bieden hulp. Wij zorgen ervoor dat je weer bewust, vorm en sturing kan geven aan je project. Of het nu gaat om procesmatige, strategische of technische keuzes. Het is eenvoudigweg keuzestress. En dat hebben we allemaal wel eens.

Bij het managen van projecten is keuzestress niet wenselijk. Onze ervaring leert dat projecten stil kunnen vallen of juist stuurloos voortbewegen als er niet de juiste keuzes gemaakt worden. Bij het expliciteren van keuzes, bieden wij ondersteuning.
keuze stress

Wij helpen om duidelijk te maken welke keuzes er te maken zijn en wat de consequenties (positief of negatief) zijn van de opties.  Het voorleggen van de juiste keuzes lijkt makkelijk, maar in praktijk blijkt dit lastig want sommige keuzes zijn misschien pijnlijk of hebben consequenties. Van belang is dat de keuze vanuit het juiste standpunt, consistent en plausibel geformuleerd is. De keuze moet goed onderbouwd zijn en de toegevoegde waarde duidelijk. En tenslotte, de keuze moet aan de juiste personen voorgelegd worden: wie heeft er belang bij en wordt daar zorgvuldig mee omgegaan?

MareVisie doet dit op tal van inhoudelijk gebieden, net wat er van toepassing is. Onze algemene technische en analytische kennis is daarbij de basis en waar nodig verdiepen we ons in de inhoud om dit beter te kunnen doen.

Hulp nodig, bijvoorbeeld om het besluitvormingsproces in uw organisatie te verbeteren? Met de inzet van MareVisie maakt u de juist keuze.