Regie over duurzaamheid

Neem de regie over duurzaamheid

Steeds meer ondernemers zijn zich ervan bewust dat het belangrijk is om een beleid te hebben voor de manier waarop er binnen het bedrijf met duurzaamheid wordt omgegaan. Het besef lijkt gekomen dat zij hiermee niet alleen haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, maar ook, dat het legio mogelijkheden biedt voor slimme kostenbesparingen.

Het woord ‘duurzaamheid’ wordt te pas en te onpas gebruikt en is daardoor een containerbegrip geworden. Dat wil zeggen, het gaat van duurzaam opgewekte energie naar herbruikbare materialen. En van elektrische auto’s naar energiebesparende kantoorverlichting. Daarmee is de uitdaging om, van deze wolk aan onderwerpen, een beleid te maken met een duidelijke focus en concrete doelstellingen. Het is belangrijk om niet ad-hoc aan de slag te gaan. Alleen een goed doordacht beleid, compleet met een duidelijke visie en een plan van aanpak, is het recept voor een succesvolle en blijvende verandering. MareVisie projectmanagement helpt organisaties hiermee op weg.

Maatwerk in duurzaamheid
Met de inzet van onze jarenlange ervaring met het realiseren van projecten binnen bedrijven en de uitdagingen die daar bij horen, zetten wij het thema duurzaamheid om in een maatwerk aanpak. Het begint met de juiste mindset en visie op verduurzamen. Met de juiste instelling kunt u al veel bereiken. Daarnaast moeten de onderliggende plannen en ideeën met elkaar in lijn zijn en elkaar versterken. Enkelvoudige oplossingen hebben niet het effect van een geïntegreerd plan. Zo neemt u de regie over verduurzaaming.

Daartoe stroomlijnen wij afstemming tussen de verschillende gebieden, met het personeel, informatiestromen, organisatie, financiën en communicatie. Ook kijken we naar een duidelijke rolverdeling tussen management, staf en werknemers. We zetten experts in om samen met uw organisatie de bedrijfsprocessen aan te passen. Voor de geïntegreerde benadering brengen we verschillende projecten samen in een overzichtelijk portfolio. Zo houden we de voortgang van lopende projecten onder controle sturen we nieuwe initiatieven de juiste kant op. Oftewel u krijgt de regie op duurzaamheid.

Interesse in het implementeren van duurzaamheid binnen uw organisatie? Neem contact op.