Jeroen Schunselaar, volledig in beslag door Corona gerelateerd Project Inspiration.

Met het Project Inspiration, bouwde onderzoekers van TU Delft afgelopen week een nieuw type beademingsapparaat dat zuiver mechanisch is. Door het mechanische werkingsprincipe komt er geen elektronica aan te pas. De basis van dit apparaat is een 60 jaar oud collectiestuk uit Rijksmuseum Boerhaave, door onderdeel voor onderdeel deze uit elkaar te halen deden zij inspiratie op. Het apparaat bleek zo ingenieus in elkaar te zitten, dat ze het als basis voor hun plannen hebben gebruikt.

Bij de start van dit project was de vraag naar beademingsapparatuur enorm hoog, gezien de piek van Corona patiënten op de IC’s. In 2 tot 3 weken tijd is het project bijna klaar. Normaal is dat onmogelijk. Gezien de urgentie, was bijna alle mogelijk, hulp vanuit overheid maar ook bedrijven en particulieren die allen vrijwillig meewerkten. Nu de nood in Nederland niet meer zo hoog is, is het beademingsapparaat zeer geschikt voor andere (ontwikkelings-) landen erg interessant. Alle documenten zijn dan ook gepubliceerd en vrij toegankelijk.

Bij aanvang waren zo’n 10 mensen betrokken bij het project, hetgeen als snel verviervoudigde door de aanvulling van teams mbt mechanica, monitoring en behuizing. Jeroen voorzag dat niet alleen document beheer goed bewaakt moest worden, maar ook dat processen gemanaged moesten worden. Met zijn achtergrond kennis van projectmanagement en processen vanuit MareVisie houd Jeroen structuur vast en voorkomt hij valkuilen in het project. Gelukkig kan hij thuis, met huisgenoot Tycho Rasch, betrokken bij ProjectMask (testen van mondmaskers) sparren over te nemen stappen en processen.

MareVisie is trots op deze jongens!

Comments aanverwante artikelen; https://nos.nl/artikel/2330593-beademingsapparaat-uit-jaren-60-blijkt-nuttig-in-coronacrisis.html

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20200415_19444908/museumstuk-uit-leids-museum-gereanimeerd-voor-huidige-coronacrisis-video?utm_source=www.tudelft.nl&utm_medium=referral&utm_content=/2020/3me/3media/gerwin-smit-in-diverse-media/

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-netherlands-ventil/back-to-the-future-dutch-revive-1960s-ventilator-for-coronavirus-fight-idUSKBN21Z2X5

www.marevisie.nl | www.projectinspiration.nl | www.projectmask.nl