JONGEREN BETREKKEN IN DE TECHNIEK

Iedereen die bij ons komt werken of waarmee wij samenwerken, komt direct of indirect uit ons netwerk. Zo zijn een aantal van onze collega’s gestart bij MareVisie als bijbaan naast de studie.

Wij willen graag mensen opleiden en mee laten lopen binnen onze organisatie. Wij geven kennis en hopen daarmee dat deze studenten ze ook een ‘MareVisist’ worden. We allemaal in onze eigen disciplines, vakinhoudelijk gedreven, professioneel en gaan we voor resultaat, maar met elkaar.

De Young Solar Challenge is zo’n kennis project waaraan MareVisie bijdraagt. Het is een project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek en dit doen we op een leuke en interactieve manier door ze zelf een zonneboot te laten bouwen. Zo komen zij in contact met techniek, innovatie en duurzaamheid.

Het Leidse team bestaat uit 10 scholieren van het Technasium Da Vinci College, die vol enthousiasme deze technische uitdaging aangaan. Zij worden hierin begeleidt door de organisatie met juniorclasses en een instructiefilm die helpt bij het bouwen van de romp van de zonneboot. Uiteraard gaat de boot ook te water en zullen er wedstrijden gevaren worden met boten die de teams zelf in elkaar hebben gezet, tot en met de elektronica aan toe. Er zijn vier verschillende races door het hele land waaruit een winnaar zal voortkomen.
Uiteraard is winnen belangrijk maar bovenal spelen teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsoring ook een belangrijke rol.

Afgelopen week hebben zij hard gewerkt aan de boot. Zo is de boot geschuurd en ontdaan van de oude lagen verf en is spekglad, zo wordt de boot nog sneller. Alle oneffenheden en foutjes in het glasvezel zijn eruit zodat ze in de krokus vakantie kunnen gaan verven. Volgende week stellen wij alle teamleden even aan u voor.

Succes team Da Vinci met verven!