HUMAN FACTOR ENGINEERING

Bij veel van onze opdrachtgevers hebben we te maken met complexe technische projecten, en met mensen uit allerlei verschillende hoeken van de organisatie! Met behulp van Human Factor Engineering vormen de collega’s van MareVisie de schakel tussen technische processen en de gebruikers daarvan. Maar wat is Human Factor Engineering?  HFE is een discipline die zich bezighoudt met het ontwerpen van de interacties tussen mensen en machines, systemen, en processen. Een human factor engineer onderzoekt een specifieke situatie en ontwerpt voor veiligheid, effectiviteit en gebruikersvriendelijkheid aan de hand van een verzameling gegevens en principes over menselijke kenmerken, mogelijkheden en beperkingen met betrekking tot machines, taken en omgevingen. De term menselijke factoren engineering wordt gebruikt om zowel een geheel van kennis, een proces en een beroep aan te duiden.

In essentie geeft deze aanpak inzicht in hoe systeem in de praktijk daadwerkelijk werkt, met echte mensen, die fouten kunnen maken. Dit leidt tot systemen die geoptimaliseerd zijn voor de specifieke gebruikssituatie, veiligheid en minimaal risico op fouten in complexe omgevingen. In HFE projecten combineert MareVisie haar methodiek van projectaanpak samen met de opdrachtgever. We werken samen met verschillende disciplines binnen de organisatie, zoals engineers en veiligheidsdeskundigen. We vormen daarmee de schakel tussen technische disciplines en gebruikers.

Meer informatie over Human Factor Engineering? Neem contact met ons op.